Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Συλλήψεις διακινητών χασίς σε Κιλκίς, Κρήτη και Κω



Tι βρήκαν οι αστυνομικοί;

Ποσότητες χασίς που ξεπερνούν το μισό κιλό σκόπευε να διακινήσει σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς ένας 55χρονος που εντοπίστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας σε ένα χωριό όπου κατοικεί μόνιμα και συνελήφθη.

Στο σπίτι του δράστη και σε έναν κοντινό χώρο που χρησιμοποιούσε ως «καβάντζα», οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 570,2 γραμμαρίων και οδήγησαν τον 55χρονο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος του άσκησε δίωξη για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην Ιεράπετρα δύο Αιγύπτιους ηλικίας 40 και 45 χρόνων τη στιγμή που έβγαζαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 38,5 γραμμαρίων από μια «καβάντζα» έξω από το σπίτι του δεύτερου, όπου κατέσχεσαν και ένα δενδρύλλιο κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης. Μαζί τους, συνελήφθησαν και δύο Πακιστανοί ηλικίας 21 και 29 χρόνων που φύλαγαν τσίλιες και όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω σε έναν 32χρονο τσιγγγάνο που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στον καταυλισμό του Αγίου Βασιλείου, όταν ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής ανακάλυψε την ακατέργαστη κάνναβη βάρους 125 γραμμαρίων που είχε κρυμμένη. Μαζί κατασχέθηκαν δυο κινητά και 2.160 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών.