Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ελληνας σε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών στην Πάτρα



Προτίμηση στα ανταλλακτικά, στα αξεσουάρ αυτοκινήτων, αλλά και στα ακριβά ρούχα, είχαν τα μέλη μιας σπείρας Αλβανών που επί πέντε μήνες «χτυπούσε» καταστήματα και σπίτια στην Πάτρα.

Στην πενταμελή συμμορία που εξαρθρώθηκε από την τοπική Ασφάλεια μετά από 29 διαρρήξεις, συμμετείχε και ένας 31χρονος Έλληνας.

Πάνω από 5.300 ευρώ σε μετρητά και είδη συνολικής αξίας 126.000 ευρώ, ήταν η λεία της σπείρας από τις 25 διαρρήξεις σε καταστήματα και άλλες τέσσερις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Μεταξύ αυτών που διέπραξαν, είναι οι διαρρήξεις σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ανταλλακτικών με λεία ελαστικά, ζάντες, κινητήρες αυτοκινήτων και ηλεκτρολογικό υλικό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ και σε ένα κατάστημα ενδυμάτων από το οποίο άρπαξαν ρούχα αξίας 7.000 ευρώ. Όμως, στην κατοχή των τριών δραστών που συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μόνο τέσσερα κινητά τηλέφωνα και κάποιες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές ως προϊόντα εγκλήματος.

Ως τώρα, έχουν συλληφθεί τρεις Αλβανοί ηλικίας 38, 23 και 21 χρόνων και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 34χρονου ομοεθνούς τους ο οποίος αναζητείται και του Έλληνα συνεργού τους. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές με την οποία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθούν πλήρως οι δραστηριότητες της συμμορίας.