Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Δώρα προσέφερε ο υπ. Δικαιοσύνης στους νέους κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα



Δώρα 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου προσέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στους νέους κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα σε μια ειδική εκδήλωσε ενόψει των εορτών των Χριστιουγέννων, ενώ η διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Μαρίνα Μπούκη ευχαρίστησε τον υπουργό για «το μεγαλύτερο δώρο» που έκανε στους κρατούμενους, το οποίο δεν ήταν τίποτα άλλο από «ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό».

Τις φυλακές Αυλώνα επισκέφθηκε ο κ. Αθανασίου και ευχήθηκε στους νέους κρατούμενους καλές γιορτές και ευτυχισμένο το Νέο έτος που έρχεται σε λίγες μέρες, ενώ παρακολούθησε τη  συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου συνομίλησε για αρκετή ώρα με την κυρία Μπούκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε αρκετά κελιά κρατουμένων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Η κυρία Μπούκη πριν την έναρξη της εκδήλωση, αφού καλωσόρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης επισήμανε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπουργό καθώς επισκέπτεται συχνά το κατάστημα μας και έχει επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη παροχή με την έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για την αγορά πετρελαίου. Ήταν υποχρέωση μας να το κάνουμε. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε αρκετοί κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, ενώ φροντίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης σε συνεργασία και με το προσωπικό να είναι καλύτερες.

Να σημειωθεί ότι από αυτή τη φυλακή με τα μέτρα που πήραμε αποφυλακίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Θέλω να συγχαρώ και πάλι όσους πέρασαν στις Ανώτερες Σχολές και να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας χρόνια πολλά».

Την εορταστική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διάνθησαν η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και τα μέλη της ορχήστρας «Orchestra mobile». Η κυρία Θεοδώριδου ερμήνευσε κλασσική μουσική και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η σοπράνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος αμέσως ανταποκρίθηκε και χόρεψαν μαζί της βαλς. Η πρωτοβουλία αυτή της κυρίας Θεοδώριδου έδωσε το έναυσμα στα υπόλοιπα μέλη του ασθενούς φίλου της ορχήστρας να χορέψουν και αυτές με τη σειρά τους με κρατούμενους.