Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπό κατάληψη τα δημαρχεία σε Χανιά και Ιωάννινα για τον Νίκο Ρωμανό



Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 28η ημέρα. Υπό κατάληψη είναι από το πρωί της Δευτέρας τα δημαρχεία Ιωαννίνων και Χανίων, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη και στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων.

Νωρίς το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τους χώρους του κτιρίου του δημαρχείου Ιωαννίνων και ζήτησε από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν.

Επίσης, ζήτησε να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ανέφερε στους εργαζόμενους ότι η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού.

Οι καταληψίες, κατέβασαν την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό με τα αιτήματά τους και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί και το δημαρχείο Χανίων.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, περίπου 25 άτομα, κυρίως νεαροί, μπήκαν στο εσωτερικό του δημαρχείου, δηλώνοντας σε όσους βρισκόταν μέσα ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν, καθώς το κτήριο τελεί υπό κατάληψη.

Οι καταληψίες, έκλεισαν την κεντρική πόρτα του δημαρχείου, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο με ασανσέρ, που βρίσκεται πίσω από το δημαρχείο.

Για την κατάληψη ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, φτάνοντας λίγο μετά στον χώρο. Έξω από το δημαρχείο βρέθηκαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων.