Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μια εβδομάδα νωρίτερα στον Κορυδαλλό ο μετροπόντικας



Ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στην πλατεία Ελευθερίας στις 2 Δεκεμβρίου - Έχει κατασκευάσει περίπου το 1/3 της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό

Μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο έφτασε στο εργοτάξιο της πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό ο μετροπόντικας.

Το μηχάνημα το οποίο έχει πλέον κατασκευάσει 2,110 χλμ. από τα συνολικά 7,6 χλμ. της σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ», αναμενόταν στον Κορυδαλλό στις 2 Δεκεμβρίου.

«Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είμαι πολύ ευτυχής, γιατί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει κατασκευαστεί περίπου το 1/3 του. Ήρθαμε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, μια λαϊκή συνοικία, όπου οι άνθρωποι του μόχθου θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με το Μετρό και να φθάνουν ως το Σύνταγμα μέσα σε 15 λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα, που έχουν κατασκευαστεί στη νοτιοδυτική Αθήνα, μια περιοχή, που έχει ανάγκη από υποδομές», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο.

Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2017.
Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται στους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται μέχρι το πέρας κατασκευής του έργου να απασχοληθούν συνολικά περί τους 2000 εργαζομένοι.

«Ξεκινάμε σήμερα από τον Κορυδαλλό, για να πάμε στην επόμενη στάση, την «Νίκαια», όπου αναμένουμε το μετροπόντικα σε λίγους μήνες, για να φθάσουμε στο τέλος ως το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά» συμπήρωσε ο υπουργός Υποδομών.

Ο μετροπόντικας ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 από το Φρέαρ Εκκίνησης στην Αγία Βαρβάρα, στις 16 Ιουνίου 2014 έφθασε στον σταθμό Αγ. Βαρβάρα και σήμερα στο σταθμό «Κορυδαλλός» εντός χρονοδιαγράμματος. Η πορεία του θα συνεχιστεί προς τον Σταθμό «Νίκαια», στον οποίο αναμένεται να φτάσει το Μάιο 2015.