Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε προφυλακισμένο χούλιγκαν ανήκει η μηχανή της καταδίωξης σε Μεταμόρφωση



Ένας 33χρονος από τη Νίκαια, που είχε κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για υποθέσεις εκβιασμών και ληστείες, είναι ο ένας από τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Μεταμόρφωση.

Ο συνεπιβάτης που πυροβόλησε 2-3 φορές στον αέρα με μίνι-ΟΥΖΙ ή υποπολυβόλο SCORPION, κατάφερε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι ύποπτοι εντοπίστηκαν πριν πραγματοποιήσουν ληστεία οικονομικού στόχου στην  περιοχή.

Στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κλήθηκαν να ερευνήσουν τις κλήσεις πολιτών για δύο ύποπτα άτομα που βρίσκονταν έξω από κατάστημα στην οδό Κώστα Βάρναλη στη Ν. Ιωνία.

Όταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτα, με τον συνεπιβάτη να βγάζει το υποπολυβόλο και να πυροβολεί 2-3 φορές στον αέρα, ενώ ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα.

Μετά από καταδίωξη στην γέφυρα Αναγεννήσεως στην Μεταμόρφωση η μοτοσυκλέτα των υπόπτων ανατρέπεται.

Ο συνοδηγός, καταφέρνει να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον οδηγό της μοτοσυκλέτας.

Αρχικά προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον των αστυνομικών, το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα φαίνεται να ανήκει στον «Ράμπο» οπαδό του Ολυμπιακού, τον 29χρονο ταξιτζή-χούλιγκαν, Β.Ρ ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 χρόνων και είναι προφυλακισμένος για συνέργεια στη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στο οπαδικό ραντεβού θανάτου της Λ. Λαυρίου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007.

Ο Β.Ρ  ήταν φίλος και με τον  Ι.Τ., γνωστό ως «Πιτσίλα» που είχε ερευνηθεί ως ύποπτος της διπλής δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, και είχε δολοφονηθεί έξω από ταχυφαγείο του Κορυδαλλού στις 21 Μαίου 2014.

Ο 29χρονος πριν από την σύλληψή του στις 24 Ιανουαρίου 2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, φερόταν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., μέλος εγκληματικής οργάνωσης των Δυτικών προαστίων, και θα ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο «συμβόλαια θανάτου» με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τώρα υπηρετεί στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη ένα μήνα μετά την «υπογραφή», ενώ στο δίκτυο που τον υπέθαλπε ήταν και ο «Πιτσίλας», θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 29χρονος ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας φαίνεται να είναι κρατούμενος των φυλακών και δεν βρίσκεται σε κάποια άδεια από αυτές.