Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξαπατούσε φαρμακοποιούς με πλαστές συνταγές



Εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια κατάφερε να αγοράσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες από τρία φαρμακεία της Δράμας ένας 36χρονος, χρησιμοποιώντας εννέα πλαστογραφημένα έντυπα ιατρικής συνταγής που είχε κλέψει κενά στις Ιουλίου από το γραφείο ενός γιατρού στο Ι.Κ.Α. της πόλης και τα… φωτοαντίγραφά τους!
Η παρατηρητικότητα μιας φαρμακοποιού, που διέκρινε την πλαστότητα της συνταγής για τρία κουτιά με 90 δισκία Vulbegal, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη σύλληψη του δράστη που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά. Πάνω του βρέθηκαν 20 ναρκωτικά χάπια Vulbegal και Lexotanil και την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών, που έκανε έρευνα με εκπαιδευμένο σκύλο στο σπίτι του 36χρονου και ανακάλυψε 83 δισκία Xanax, επτά άδεια κουτιά των σκευασμάτων Vulbegal, Lexotanil και Xanax και δυο ιατρικές συνταγές, από τις οποίες η μια ήταν παραποιημένη!

Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι ο 36χρονος είχε πάει οκτώ φορές σε τρία φαρμακεία με τις παραποιημένες και πλαστογραφημένες συνταγές και τρία έγχρωμα φωτοαντίγραφά τους και είχε συνολικά 900 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων! Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Δράμας του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, απάτες και κλοπή και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν έχει εξαπατήσει και άλλους φαρμακοποιούς.