Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Συνέλαβαν τον απατεώνα και αναζητούν τη συνεργό του



Την περασμένη Δευτέρα είχαν παραπλανήσει μια 82χρονη παριστάνοντας τους εφοριακούς - Την έπεισαν να τους δώσει 550 ευρώ
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας από το ζευγάρι των απατεώνων που είχαν εξαπατήσει μια ηλικιωμένη στην περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, ενώ αναγνωρίστηκε και η γυναίκα συνεργός του μαζί με την οποία είχε πάρει χρήματα από άλλα δυο θύματα την ώρα που τους αναζητούσαν οι αρχές!

Ο 43χρονος εντοπίστηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφάλειας και συνελήφθη. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα της 42χρονης συντρόφου του που αναζητείται παντού. Την περασμένη Δευτέρα είχαν παραπλανήσει μια 82χρονη παριστάνοντας τους εφοριακούς, δήθεν φίλους του γιου της που υποτίθεται ότι είχε οφειλή στην εφορία και την έπεισαν να τους δώσει 550 ευρώ για να το εξοφλήσουν.

Και ενώ οι αστυνομικοί έψαχναν τα ίχνη τους, την Τετάρτη οι δυο τους πλησίασαν με το αυτοκίνητό τους στη Λάρισα έναν 90χρονο στον οποίο συστήθηκαν ως φίλοι του γιου του και προσφέρθηκαν να τον πάνε στο σπίτι του. Όταν έφτασαν, του «ξεφούρνισαν» το παραμύθι ότι τάχα το παιδί του όφειλε χρήματα σε τράπεζα και τον έπεισαν να τους δώσει 350 ευρώ.

Λίγες ώρες αργότερα, με τον ίδιο τρόπο πήραν τη... βέρα και τα σκουλαρίκια που φορούσε μια 75χρονη στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, με το αιτιολογικό ότι θα τα έδιναν σε έναν λογιστή που θα εξασφάλιζε επιστροφή χρημάτων από την εφορία για λογαριασμό του γιου της! Η εμπλοκή των δυο απατεώνων και σε άλλα παρόμοια περιστατικά, ερευνάται.