Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αχαρνών



Σχεδόν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο Περιστέρι

Συνεχίζεται η απάντληση υδάτων στους δήμους Καματερού, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Αιγάλεω, Περιστέρι, Φυλής και στο Ίλιον, που επλήγησαν από τη νεροποντή το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είπε πως «το 98% της πόλης δεν θυμίζει σε τίποτα το χθεσινό άνοιγμα των ουρανών, όπου αυτό που συνέβη το μεσημέρι δεν ήταν μια καταρρακτώδης βροχή, αλλά τα νερά μιας θάλασσας που έπεσαν στην πόλη».

«Παρόλα αυτά» σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη «αποδείχθηκε ότι το υδραυλικό σύστημα της πόλης λειτούργησε καλά».

Μετά την πρωινή σύσκεψη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο δήμος να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος. Επίσης, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτη επιχορήγηση για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.

Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές καλούνται να επικοινωνήσουν με το δήμο είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.