Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εδεσσα:Συνελήφθησαν 22χρονος και 19χρονος για εκβίαση 37χρονης



Ο 22χρονος είχε γνωριστεί με την 37χρονη μέσω του διαδικτύου  τον Οκτώβριο του 2013 και σύμφωνα με την καταγγελία της - που οδήγησε και στη σύλληψή του - την φωτογράφιζε εν αγνοία της χρησιμοποιώντας λογισμικό διαδικτυακών βιντεοκλήσεων.

Προκειμένου να μην αναρτήσει τις προσωπικές της φωτογραφίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και να μην τις αποστείλει σε συγγενικά της πρόσωπα, ο νεαρός απαίτησε 4.000 ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. 

Δεν του ήταν όμως αρκετά .Επανήλθε και ζήτησε εκβιαστικά άλλα 3.000 ευρώ.

Η 37χρονη τότε πήγε στην αστυνομία και την Τρίτη 21 του μηνός προγραμμάτισε «ραντεβού» με τον 22χρονο στο σπίτι του προκειμένου υποτίθεται να του δώσει τα χρήματα.  

Εκεί συνελήφθησαν μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση ο 22χρονος και ο 19χρονος συνεργός του ο οποίος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Στην αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 22 χρονου βρέθηκε ένα USB STICK στο οποίο υπήρχαν οι φωτογραφίες της 37χρονης.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 25χρονου πρώην ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου κοσμημάτων στην περιοχή της Σκύδρας, ο οποίος αγόρασε από τον δράστη τα κοσμήματα της 37χρονης, έναντι χρηματικού ποσού.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες περιπτώσεις εκβίασης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Εδέσσης.