Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Να συλληφθούν οι γιατροί που έδωσαν εξιτήριο στον 44χρονο αυτόχειρα, ζητά ο εισαγγελέας



Οι γιατροί στο Δρομοκαΐτειo έκριναν ότι δεν έπρεπε να νοσηλευθεί - Νωρίτερα συνάδελφοί τους στο Αιγινήτείο είχαν διαγνώσει κατάθλιψη και άλλες ψυχολογικές παθήσεις στον 44χρονο

Τη σύλληψη των δύο γιατρών στο Δρομοκαΐτειο που δεν κράτησαν για νοσηλεία τον άστεγο, ο οποίος σήμερα έκανε βουτιά θανάτου από τον τέταρτο όροφο του Κέντρου Στέγασης Αστέγων ζήτησε στα πλαίσια του αυτοφώρου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Ο 44χρονος άντρας είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στο Αιγινήτειο νοσοκομείο με τους γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία να διαγιγνώσκουν ότι πάσχει από κατάθλιψη και άλλες βαρύτερες ψυχολογικές ασθένειες. Επειδή, όμως, το νοσοκομείο δεν εφημέρευε ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο με περιπολικό, απουσία διαθέσιμου ασθενοφόρου. Εκεί, όμως, οι δύο γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι δεν έπρεπε να τον κρατήσουν για νοσηλεία και του έδωσαν εξιτήριο.

Το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος για τον οποίο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είχε βγει στο μπαλκόνι τoυ κτιρίου και φώναζε, έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.