Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εντόπισαν κατάστημα με παράνομα παιχνίδια στο Παγκράτι



Και νέο κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου εντόπισε στο Παγκράτι -όπως και στις 11 Σεπτεμβρίου- η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας ως η ιδιοκτήτρια-υπεύθυνη του χώρου και ένας 61χρονος Ελληνας ως παίκτης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα στρογγυλό τραπέζι με τράπουλες και 85 ευρώ.

Οπως προέκυψε, η 47χρονη ιδιοκτήτρια είχε λάβει ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης για να αποφεύγει πιθανούς ελέγχους από τις διωκτικές Αρχές. Συγκεκριμένα είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και επιτήρησης της εισόδου, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα οι συμμετέχοντες στα παράνομα παιχνίδια. Το σύστημα, το οποίο κατασχέθηκε, αποτελούνταν από τρεις κάμερες που ήταν συνδεδεμένες σε ηλεκτρονικό καταγραφέα για την αποθήκευση των δεδομένων, ενώ η εικόνα εμφανιζόταν σε οθόνη τηλεόρασης που βρισκόταν εσωτερικά του καταστήματος.
 
Επιπλέον, η πόρτα του καταστήματος άνοιγε με τηλεχειριστήριο, αφού πρώτα ελέγχονταν όσοι προσέρχονταν στο κατάστημα.

Διαπιστώθηκε και παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς είχε τοποθετηθεί στο χώρο του καταστήματος ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι για τη διενέργεια παιχνιδιών με τραπουλόχαρτα, χωρίς την καταβολή του νομίμου τέλους. Για την παράβαση αυτή συντάχθηκε σχετική έκθεση η οποία θα αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη.

Σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούν άλλες δύο καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για παράνομη κατακράτηση, καθώς και απόφαση ΣΤ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή 1.000€, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Για τους δύο συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στα τυχερά παιχνίδια και στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Οδηγούνται την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.