Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έκοβαν πλαστές αποδείξεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή



Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείου είχαν βρει τον τρόπο να εκδίδουν αποδείξεις... χωρίς στην πραγματικότητα να τις κόβουν! 217.247 η αξία των παραστατικών που δεν εξέδωσαν.

Για περισσότερο από ένα χρόνο οι ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου στο Χαλάνδρι, έκοβαν αποδείξεις με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Ο 41χρονος και η 38χρονη είχαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με τον οποίο έκοβαν παράνομες εικονικές αποδείξεις. Χρησιμοποιούσαν ένα κατάλληλα διαμορφωμένο λογισμικό όπου καταχωρούνταν οι ληφθείσες παραγγελίες αλλά στη συνέχεια εκτυπώνονταν οι παράνομες αποδείξεις σε θερμικό χαρτί, ίδιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης που έπαιρνε τη συγκεκριμένη απόδειξη, να πείθεται ότι έλαβε τη νόμιμη απόδειξη.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του ελέγχού, έκανε αντιπαραβολή των στοιχείων, από τις παραγγελίες και τις αποδείξεις και διαπίστωσε τη φοροδιαφυγή από το Μάϊο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

Συγκεκριμένα, οι δύο ιδιοκτήτες δεν είχαν εκδόσει τουλάχιστον 373 παραστατικά συνολικής αξίας 217.247 ενώ ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε είναι 40.585 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού λιανικών αποδείξεων.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.O.Υ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.