Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Δρακόντεια τα μέτρα αφαλείας της αστυνομίας - Μητέρα Φύσσα: Mας τελείωσαν...
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μια δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έκανε τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για σειρά δικαστικών εξελίξεων, με προφυλακίσεις βουλευτών της ΧΑ. Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα  για σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για το διήμερο 18 - 19 Σεπτεμβρίου, να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές είναι δρακόντεια υπό τον φόβο να εκδηλωθούν βίαια επεισόδια κυρίως σε Κερατσίνι και Αμφιάλη. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μνήμης. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

Νωρίτερα, στις 15:00, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60. Στις 16:00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Στις 17:00, επίσης, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

Δείτε τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του: