Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Σιμόπουλος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2018



Tο δύσκολο κομμάτι του έργου είναι πίσω μας, είπε ο γγ Δημοσίων Έργων - Οκτώ από τους 13 σταθμούς θα είναι έτοιμοι τους επόμενους μήνες, σημείωσε

Στο ζήτημα της πορείας των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματεάς Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Μetropolis. O κ. Σιμόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του έργου τονίζοντας : «Τα τελευταία δύο χρόνια ένα έργο σταματημένο, το μεγαλύτερο της πόλης, έχει επανεκκινήσει και εκτός από τους δύο σταθμούς του κέντρου, οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι είναι ένα έργο, που θα είναι έτοιμο το 2018. Σας θυμίζω ότι ο σταθμός Παπάφη τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε και εκτελούνται έργα. Το ίδιο και ο σταθμός στην Μαρτίου, το ίδιο στην Νέα Ελβετία. Ο μετροπόντικας θα πάει στην Νέα Ελβετία και θα κινηθεί αντίστροφα. Είναι ένα έργο που λειτουργεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από πλευράς των αρχαιολόγων στο μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Σιμόπουλος τόνισε: «Κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ το καταλαβαίνω. Αλλά, θα πρέπει και αυτοί που κάνουν τη δουλειά τους να καταλάβουν ότι είναι ένα έργο, το οποίο χρειάζεται η πόλη και πρέπει να βρεθεί μέση λύση. Σε πολλά σημεία την έχουμε βρει». 

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα εργοτάξια του μετρό, «προωθήσαμε και ήδη υπάρχει ένα Πρόγραμμα (...) για να επιδοτήσουμε τις εργοδοτικές εισφορές για όποιους έχουν καταστήματα κοντά στο μετρό», υπενθύμισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Ερωτηθείς αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου μετά και το πρόσφατο «άνοιγμα» του σταθμού «Πανεπιστήμιο» για το κοινό είπε πως «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι 8 σταθμοί (από τους 13) του μετρό τους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμοι με τα έργα πολιτικού μηχανικού και αυτό θα γίνει», επιμένοντας πως «το δύσκολο κομμάτι του έργου είναι πίσω μας».

«Λέω γενικότερα ότι όποιοι έχουν θέσεις ευθύνης σε αυτήν την πόλη, πρέπει να μην βλέπουν κόμματα, να μην βλέπουν χρώματα και να κάθονται και να βρίσκουν ένα σημείο ισορροπίας και συμφωνίας, για να προχωρούν τα έργα. Σας ενημερώνω ότι από τότε που ανέλαβα, δε σταμάτησα κανένα έργο και καμία δράση δρομολογημένη από τους προκατόχους μου. Δεν θέλω να βάλω τη σφραγίδα μου πουθενά. Ήθελα αυτά που ξεκίνησαν να ολοκληρωθούν. Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια», εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Ερωτώμενος, τέλος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε «το έχουμε διακηρύξει με κάθε τρόπο ότι η χώρα δε χρειάζεται εκλογές. Με αφορμή την Προεδρική εκλογή είναι λάθος να πάμε σε εκλογές. Ξεκινάμε τα πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση. Δεν πρέπει να σταματήσουμε στην μέση. Αλλά, το έχω πει και παλιότερα, άποψη μου είναι ότι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή».