Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αιγύπτιος και… καλοθρεμμένος ο Σήφης!



Πως κατάφερε να βγάλει «νοκ άουτ» το διάσημο «κροκοδειλάκια» Ολιβιέ Μπερά.
Τα χέρια ψηλά «σήκωσε» ο παγκοσμίου φήμης ειδικός, στον οποίο άπαντες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τη σύλληψη του Σήφη.

Ο Ολιβιέ Μπερά αναχώρησε για το Μεξικό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κρήτη σε δύο μήνες, εφόσον ο Σήφης παραμένει ασύλληπτος.

Το δημοφιλές ερπετό έχει κάθε λόγο να απολαμβάνει την ...νίκη του αφού εξακολουθεί να ζει ελεύθερο στα νερά του φράγματος των Ποταμών.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος στους ανθρώπους που εδώ και μήνες έχουν χάσει τον ύπνο τους εξαιτίας του κροκόδειλου. Προσδοκούσαν ότι με την άφιξη Μπερά η πολύμηνη επιχείρηση θα έφθανε επιτέλους στο τέλος της.

Πλέον θα πρέπει να συνεχίσουν μόνοι την προσπάθεια και να προχωρήσουν σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις με βάση τις οδηγίες του έμπειρου ερπετολόγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των οδηγιών που δόθηκαν ήταν να απομακρυνθούν από το φράγμα οι πάπιες και οι νερόκοτες προκειμένου να στερήσουν από τον Σήφη την τροφή και να τον υποχρεώσουν να κινηθεί προς τις παγίδες με τα δολώματα.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι κάτοικος της περιοχής προσπάθησε να «σαμποτάρει» την επιχείρηση σύλληψης του Σήφη και μάλιστα στην πιο κρίσιμη φάση της.

Αιγύπτιος και… καλοθρεμμένος ο Σήφης
Από την επαφή που είχε ο γνωστός ερπετολόγος με τον Σήφη προέκυψε ότι πρόκειται για κροκόδειλο του Νείλου, ωστόσο το γένος του ήταν αδύνατον να προσδιοριστεί. Οι διαστάσεις του είναι περίπου 1,70 μ και η ηλικία του εκτιμάται 4-7 ετών.

Ο Σήφης πέρασε μεγάλο μέρος της ζωή του σε καθεστώς «αιχμαλωσίας» και θεωρείται παχύς λόγω της πλούσιας τροφής από το φράγμα.