Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κυνουρία



Σε ύφεση τα «πύρινα» μέτωπα σε Μεσσηνία, Καλαμπάκα - Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Φθιώτιδα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στον Άγιο Ιωάννη της Βόρειας Κυνουρίας, έπειτα από την άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή, συνεχίζουν τις προσπάθειες για να σβήσουν πλήρως τη φωτιά.

Ειδικότερα, στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 οχήματα, 34 πυροσβέστες, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα στη Μεσσήνη - Σε ύφεση το μέτωπο

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που έκαψε περισσότερα από 2.000 στρέμματα στη Μεσσήνη, παρόλα αυτά σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Στην περιοχή παραμένουν 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Κάποια στιγμή η φωτιά απείλησε και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης αλλά χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά τελικά.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα χωριά Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη.

Σε ύφεση και η φωτιά στην Καλαμπάκα 

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στην Καλαμπάκα όπου και εκεί εκτιμάται ότι με τη βοήθεια των πυροσβεστικών αεροπλάνων οι 65 πυροσβέστες με τα 28 οχήματα που βρίσκονται στην περιοχή θα μπορέσουν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα τα μέτωπα στην Φθιώτιδα

Μέσα σε λίγες ώρες δύο πυρκαγιές ξέσπασαν στην Φθιώτιδα. Λίγο μετά της 11 το πρωί εστία φωτιάς κινητοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Οίτη. Η ρίψη νερού από το ένα πετζετέλ ήταν καθοριστική και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Λίγο μετά τις 2 όμως το μεσημέρι δεύτερη εστία προς το χωριό Σκλήθρο και σε δύσβατη περιοχή σήμανε και πάλι συναγερμό. Πάνω από 7 οχήματα έφτασαν στο σημείο και δύο ομάδες πεζοπόρο ωστόσο αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή τριών καναντέρ από την Αγχίαλο, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και τα δύο μέτωπα παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.