Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κοινωνική μάστιγα η πορνεία στη χώρα μας: Αυξήθηκε κατά 1.500%



Διαστάσεις κοινωνικής μάστιγας φαίνεται να προσλαμβάνει πλέον η εξώθηση ολοένα και περισσότερων γυναικών στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα.
Νεαρά κορίτσια στο σύνολό τους, που σύμφωνα με έρευνα του Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου πανεπιστημίου, εγκλωβίζονται στη δίνη της ανεργίας και αναζητούν απεγνωσμένα διέξοδο για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την έκθεση του πανεπιστημίου που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και τον Συνήγορο του Πολίτη, η πορνεία στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 1.500 %!Αυτή η δραματική αύξηση οφείλεται και στην γενικότερη αύξηση των θυμάτων του trafficking, των αλλοδαπών γυναικών που πέφτουν στα πλοκάμια αδίστακτων κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών - συνοδών πολυτελείας που κινούνται σε σπίτια πελατών και ξενοδοχείων με αμοιβές που αγγίζουν ακόμη και τα 2.500 ευρώ το 24ωρο.

Αυτά τα ραντεβού κλείνονται μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά μέσω κυκλωμάτων μαστροπείας.Στην επόμενη βαθμίδα είναι οι οίκοι ανοχής και τα διάσπαρτα στούντιο ενώ μεγάλο μέρος της παράνομης αγοράς καταλαμβάνουν τα θύματα trafficking.