Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η 25χρονη που έγινε "σκιά" του Μαζιώτη



Με την Αντιτρομοκρατική να έχει στη διάθεσή της την πληροφορία πως ο Νίκος Μαζιώτης κινείται με τα μέσα μεταφοράς, αστυνομικοί με πολιτικά τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία και παρακολουθούσαν συνεχώς για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Ανάμεσα τους και η 25χρονη αστυνομικός που είδε πρώτη τον Νίκο Μαζιώτη και τον ακολούθησε μέχρι το κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ στο Μοναστηράκι.

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο τρομοκράτης έκανε το μοιραίο για εκείνον λάθος και βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας μία ημέρα όπου η ευρύτερη περιοχή ήταν γεμάτη αστυνομικούς, λόγω της επιχείρησης «Θησέας» κατά του παρεμπορίου και της εγκληματικότητας.

Αυτό πρέπει να ήταν και ο λόγος που του δημιούργησε αμηχανία και οι κινήσεις πρόδιδαν ύποπτη συμπεριφορά. Ωστόσο χρειάστηκε και η παρατηρητικότητα της 25χρονης αστυνομικού, η οποία αναγνώρισε, παρά τη μεταμφίεσή του, τον Νίκο Μαζιώτη.

Τον είδε στη στάση του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, όταν εκείνος έμπαινε σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Αμέσως τον ακολούθησε και αποβιβάστηκε μαζί του στο σταθμό του Μοναστηρακίου, τον είδε να μπαίνει στο κατάστημα με τα είδη ταξιδίου και στη συνέχεια ακολούθησε η καταδίωξη και η σύλληψη.

Μάλιστα στο «κορίτσι» της Αντιτρομοκρατικής υποκλίθηκε και ο υπουργός Δημόσιας τάξης Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega επιβεβαίωσε το σημαντικό ρόλο της γυναίκας αστυνομικού στον εντοπισμό και τη σύλληψη τελικά του Μαζιώτη.

Πρόκειται όπως είπε για γυναίκα αστυνομικό που υπηρετεί στην Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα ο υπουργός αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να την ευχαριστήσει προσωπικά. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ του πρωθυπουργού στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», είπε ο κ. Κικίλιας.