Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κεμάλ Ατατούρκ



Σάλος με την ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού του Survivor για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού του Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί στο Instagram, όπου δημοσίευσε μία φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με μία άκρως προκλητική λεζάντα.

 



Διαμάχη στην Τουρκία για την απομάκρυνση αγάλματος του Κεμάλ Ατατούρκ από την κεντρική πλατεία της Ρίζε

Η απομάκρυνση του αγάλματος του Κεμάλ Ατατούρκ από την κεντρική πλατεία της πόλης Ρίζε (Ριζούντα) της βορειοανατολικής Τουρκίας, ιδιαίτερης πατρίδας και προπύργιο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε έντονη διαμάχη σε όλη την χώρα.



Μπουτάρης: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Σαλονικιός

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής της Χριστίνας Λαμπίρη ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι "Σαλονικιός".

"Ιστορικά ο Κεμάλ Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία αλλά έκανε και εγκλήματα. Ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους" σημείωσε. 



Ο Ρέμος, ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι διευκρινίσεις του τραγουδιστή

Μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο Αντώνης Ρέμος στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet για τον Κεμάλ Ατατούρκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, ο τραγουδιστής έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, «έκπληκτος» με όσα διάβασε.