Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

καρκίνος δέρματος



Καρκίνος του δέρματος: Τα συμπτώματά του και η διαφορά με το μελάνωμα - Όσα πρέπει να ξέρετε

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα από τα πιο κοινά είδη καρκίνου στον κόσμο.

Αρκετοί θεωρούν ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι το ίδιο πράγμα με το μελάνωμα, αλλα στην πραγματικότητα το δεύτερο είναι κατηγορία του πρώτου.



Ελιές στο δέρμα: Πότε δείχνουν κίνδυνο για καρκίνο

Οι ασυνήθιστες κρεατοελιές, τα εξογκώματα, οι κηλίδες, τα σημάδια, ή οι αλλαγές στον τρόπο που μια περιοχή του δέρματος φαίνεται ή την αισθάνεστε, μπορεί να είναι σημάδι από μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος, ή μια πρώιμη “προειδοποίηση” ότι υπάρχει κάποιο σχετικό πρόβλημα.



Ονομάζεται Καρκίνος «Μέρκελ» - Εξαπλώνεται ταχύτατα (φωτό, βίντεο)

Το καρκίνωμα Μέρκελ είναι ένα σπάνιο είδος καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται συνήθως σαν ένα κοκκινωπό οζίδιο στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό. Το καρκίνωμα Μέρκελ ονομάζεται επίσης και νευροενδοκρινικόν καρκίνωμα (neuroendocrine carcinoma) του δέρματος.



Καρκίνος δέρματος: Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για κάθε αλκοολούχο ποτό που πίνετε

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ πρόσφατα ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ –με μέτρο– λειτουργεί ευεργετικά για τον εγκέφαλο, μειώνοντας τον κίνδυνο νοητικής κατάπτωσης στην τρίτη ηλικία, ωστόσο μια άλλη μελέτη έρχεται κατά κάποιο τρόπο να ακυρώσει το εύρημα αυτό, αφού υποδεικνύει ότι μάλλον δεν αξίζει να ρισκάρουμε άλλους κινδύνους για την υγεία μας πίνοντας σε καθημερινή βάση.



Άγνωστοι τρόποι προστασίας από τον καρκίνο του δέρματος

Γνωρίζετε ήδη ότι η χρήση αντηλιακού, ο κατάλληλος ρουχισμός και η παραμονή σε σκιερό μέρος τις ώρες της έντονης ακτινοβολίας, αποτελούν τους καλύτερους τρόπους προστασίας από το θανατηφόρο μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος.

 Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις του ήλιου.



Το σώμα προειδοποιεί: Έτσι θα καταλάβετε τον καρκίνο του δέρματος

Παρά το γεγονός ότι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας – και είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωσή μας – σπάνια αντιμετωπίζουμε το δέρμα μας με την αγάπη, τη φροντίδα και τον σεβασμό που του αξίζει.

Συνήθως, αγνοούμε όλα τα προειδοποιητικά σημάδια που μας στέλνει!