Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

καρδιά



Αρρυθμίες: Πρέπει να ανησυχούν άτομα με φυσιολογική καρδιά;

Οι αρρυθμίες είναι διαταραχές στη συχνότητα ή στην κανονικότητα του καρδιακού ρυθμού που κάνουν την καρδιά να χτυπάει, είτε πιο γρήγορα (ταχυκαρδίες), είτε πιο αργά (βραδυκαρδίες) ή άλλες φορές εντελώς άρρυθμα όπως π.χ. στην κολπική μαρμαρυγή.



Δείκτης Framingham: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη καρδιαγγειακών νόσων

Μια νέα μελέτη έρχεται να υποστηρίξει ότι η κλίμακα Framingham, η οποία χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως εργαλείο πρόβλεψης της κακής γνωστικής λειτουργίας.



Όσοι κάνουν διαλειμματική νηστεία έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια

Επιστήμονες από την Σαγκάη, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι κάνουν διαλειμματική νηστεία, καταναλώνοντας όλο το φαγητό τους εντός χρονικό περιθωρίου 8 ωρών και μένοντας νηστικοί τις υπόλοιπες 16 ώρες του 24ωρου έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια.



Αρτηριακή πίεση: Δείτε τι πρέπει να πίνετε για να τη μειώσετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κάποια ροφήματα ή ποτά που μπορεί να επηρεάσουν την αρτηριακή πίεση, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.



Ανεύρυσμα: Αυτά είναι τα συμπτώματα αναλόγως σε ποιο σημείο εμφανίζεται

Τα ανεύρυσμα, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε αρτηρία ή φλέβα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, της καρδιάς, των εντέρων, της κοιλιάς.



Έμφραγμα: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται στις γυναίκες – Οι παράγοντες κινδύνου

Το έμφραγμα και γενικότερα τα καρδιαγγειακά επεισόδια έχουν υψηλότερη θνητότητα στις γυναίκες.