10 καθημερινές τροφές για υγεία & ενέργεια
1. Μήλα
1. Μήλα
Η γλυκιά ρευστή θρεπτική ουσία που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, χαρίζει μακροζωία και έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Τα θρεπτικά συστατικά του αμέτρητα: Φυσικά ζάχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη (80,79%), οργανικά οξέα, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο(1%), ένζυμα, βιταμίνες, Α1, Β1, Β6, Β12, C, D και E.
Tι συμβαίνει τελικά στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί η καρδιά μας «φλέγεται» και το στομάχι μας «δένεται κόμπος»; Γιατί η διάθεσή μας ανεβαίνει ξαφνικά στα ουράνια, ενώ λίγο αργότερα πέφτει απότομα; Η βιοχημεία, οι νευροεπιστήμες και άλλοι κλάδοι των επιστημών προσπαθούν να ανακαλύψουν τις διεργασίες που συντελούνται στον οργανισμό τις στιγμές αυτές της απόλυτης ευτυ
Το λίπος χωρίζεται γενικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, το “καλό” και το “κακό” λίπος. Το πρώτο αναφέρεται στα απαραίτητα λιπαρά, που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά, και το δεύτερο αναφέρεται στο λίπος που αποθηκεύεται στο σώμα, για μελλοντική έκτακτη ανάγκη.
Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη της «καλής» χοληστερίνης, δηλαδή της υψηλής πυκνότητας λιπροπρωτεΐνης (HDL).