Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στα παρασκήνια της επίσκεψης Μέρκελ: Το «ja» στο κατσικάκι και η selfie στο εστιατόριο (εικόνα)



Το παρασκήνιο της επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο «Στροφή» αποκαλύπτει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ο οποίος μιλάει για την καγκελάριο και το μενού που της παρέθεσαν κατόπιν... συνεννοήσεως με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Ο Νίκος Μπλέτσος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, αποκαλύπτει στον «Ελεύθερο Τύπο» μια διαφορετική εικόνα της συνήθως ανέκφραστης Ανγκελα Μέρκελ.

«Υποδέχτηκα την καγκελάριο στα γερμανικά, διότι σπούδασα στη Γερμανία και γνωρίζω καλά τη γλώσσα. Ήταν ευδιάθετη, χαιρέτησε όλο το προσωπικό και μάλιστα τους ρώτησε αν θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί της», λέει.

Αναφέρει, ακόμη, ότι η καγκελάριος ήταν πρόσχαρη και κινήθηκε στο χώρο σαν άνθρωπος της διπλανής πόρτας: «Αφού έφαγε, πήγε στην κουζίνα, μίλησε με το σεφ και έβγαλε φωτογραφίες με το προσωπικό.

Είπε μάλιστα στους σερβιτόρους: «Οι φωτογραφίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για μένα».

Το μενού

Πλήρως ελληνικό ήταν το μενού με την καγκελάριο να τρώει για ορεκτικό τυροκαυτερή, σπανακόπιτα και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ενώ από σαλάτες τίμησε την παραδοσιακή χωριάτικη.

Εκείνο που ενθουσίασε την παρέα δεν ήταν άλλο από την τηγανητή φέτα με μέλι και σουσάμι, ενώ για κυρίως πιάτο υπήρχαν τρεις εκλεκτές επιλογές.

Κατσικάκι στη λαδόκολλα με γραβιέρα και ντομάτα, το οποίο τίμησε δεόντως η καγκελάριος, φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με βραστές πατάτες και λαχανικά, που ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού, και μοσχαράκι κοκκινιστό στο πήλινο με πατάτες, λαχανικά και τυρί.

Η Μέρκελ μπορεί να τίμησε το μενού και το γλυκόπιοτο οίνο, εντούτοις αρνήθηκε να δοκιμάσει το επιδόρπιο. Είπε «nein» στην καρυδόπιτα και το κυδώνι με παγωτό.

Ηπιε όμως λευκό κρασί και στη συνέχεια ζήτησε να δοκιμάσει κι ένα ποτήρι κόκκινο, ενώ στο τέλος της βραδιάς «περιποιήθηκε» ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχα που της προσφέρθηκε.