Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ψωμιάδης: "Ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε Βενιζέλος"



Εμφανώς πικραμένος από τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και με ένα πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον τοίχο πίσω του, ο πρώην περιφερειάρχης Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης παρουσίασε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη το κόμμα του, ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης), με το οποίο σκοπεύει όπως λέει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Παν. Ψωμιάδης επιστράτευσε μάλιστα σκληρά λόγια κατά του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης.

«Με τα πολιτικά σκουπίδια που κυβερνούν σήμερα δεν έχω καμιά σχέση», είπε κάποια στιγμή ο Παν. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι λυπάται γιατί βοήθησε στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

«Ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε Βενιζέλος», είπε σε άλλο σημείο και ειρωνικά έδωσε «συγχαρητήρια» στον Πρωθυπουργό για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, με βάση την οποία ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει πλέον κώλυμα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε παραιτηθεί εγκαίρως από πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Σαμαρά, μιας και παρέδωσε, με εντολή των πρεσβειών, το Δήμο Θεσσαλονίκης στο σημερινό δήμαρχο. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να διαλύσουν τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή», είπε ο Παν. Ψωμιάδης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε μάλιστα πως «το παιχνίδι είναι στημένο» στον Δήμο Θεσσαλονίκης και από την κυβέρνηση για να επανεκλεγεί ο Γιάννης Μπουτάρης και ερμηνεύει γιατί ο Αντ. Σαμαράς αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρότασή του να κατεβεί ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος, με τροπολογία ώστε να μην έχει κώλυμα, λόγω της έκπτωσής του από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι δεν του φέρθηκε «αντρίκια» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη ΝΔ, «αλλά όχι με τη σημερινή ηγεσία».

Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο ο Παν. Ψωμιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν το παίζει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ρόλο Ναπολέοντος».