Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε Ινδία για να καταπολεμήσει την ανισότητα



Στην Ινδία βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ταξίδεψε στη μεγάλη αυτή χώρα της Ασίας με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου είχε στο Νέο Δελχί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας του Κόμματος του Κογκρέσου, Ραούλ Γκάντι και, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Ινδία.

Οι δύο άνδρες, αμφότεροι κληρονόμοι μεγάλης οικογενειακής παράδοσης στην πολιτική κονίστρα των χωρών τους, αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων σε θέματα εκδημοκρατισμού των πολιτικών συστημάτων, την ανάγκη ενίσχυσης της ισότητας ευκαιριών και την ανάγκη παγκόσμιας συνεργασίας για την καταπολέμηση της αυξανόμενης ανισότητας, ζήτημα για το οποίο η Σοσιαλιστική Διεθνής και ο πρόεδρος της έχουν ανακοινώσει πρόσφατα την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Κατά τη παραμονή του στην ινδική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Κόμματος του Κογκρέσου και πρώην πρωθυπουργό της χώρας κυρία Σόνια Γκάντι, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σαλμάν Χουρσίντ.