Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αμερικανική πρόταση στον Τσίπρα για… παράλληλο νόμισμα!



Πρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με σχέδιο τύπου Μάρσαλ, τουτέστιν: για επενδύσεις, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , «πάγωμα» πληρωμών για το χρέος, αλλά και δημιουργία παράλληλου… νομίσματος παρουσίασε ο πρόεδρος του Levy Economics Institute  Δημ. Παπαδημητρίου, στο συνέδριο που οργάνωσε το αμερικανικό think tank με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φορντ και με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Αυγή».

Σχετικά με το παράλληλο νόμισμα ο  Δημήτρης Παπαδημητρίου είπε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει η πολιτική βούληση και η συμφωνία των εταίρων για τα παραπάνω, η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε ένα παράλληλο χρηματοδοτικό σύστημα, ένα παράλληλο νόμισμα, το οποίο θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος. Και διευκρίνισε ότι το «παράλληλο νόμισμα» θα πρέπει να εφαρμοστεί μαζί με το πάγωμα των πληρωμών για το χρέος.

Και τι κάνει ο κ. Προβόπουλος; Ας βάλει να δουλέψουν λίγο εκεί στον Χολαργό στο Νομισματοκοπείο, να δούμε καμμιά παράλληλη άσπρη μέρα και… παράλληλη μετην πραγματικότητα!