Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Διέρρευσε το συγκλονιστικό παρασκήνιο του γεύματος στον ΠτΔ για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας



Τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην Χρυσής Αυγής υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την 41η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Το γεύμα αποτελείτο από αρκετά πιάτα συν επιλογή από αρκετά επιδόρπια (παγωμένα και ζεστά), στα οποία περιλαμβάνονταν όπως μάθαμε, ένα θεσπέσιο χουνκιάρ...

Οπερ σημαίνει, μελιτζανοπουρές καπνιστός και θυμαροριγανίσιος, καθώς και άπαχη μοσχαρίσια ουρά σιγομαγειρεμένη μέχρι λιωσίματος και «παναρισμένη» σε κοπανισμένο τραχανά (ο χρυσοκόκκινος κύβος λιώνει με το που τον ακουμπήσεις).

Οι βούλες φημολογείται ότι ήταν από πουρέ πατάτας και πελτέ με μια ιδέα τσίλι.

Μπρουτάλ πιάτο, σκέτος δυναμίτης γεύσης.

Για τους λάτρεις του χαβιαριού, εκπρόσωπος του Προέδρικού Μεγάρου δήλωσε ότι θα υπήρχε η επιλογή ενός ταπεινού αλλά νοστιμότατου πιάτου χαβιάρι Osetra, που συνοδευόταν από κρέμα από κουνουπίδι και ζελέ από σπαράγγια συνοδευμένο από ριζότο με αχινό και φουά γκρα μαγειρεμένο σε σκεύος shabu-shabu.

Όπως είναι φυσικό, λόγω της κρίσης που βαράει αλύπητα την χώρα, το γεύμα δεν θα μπορούσε να μην θεωρηθεί "γεύμα εργασίας", και ως εκ τούτου οι ηγέτες θα συζητούσαν τα τεράστια θέματα που απασχολούν της κοινωνία, όπως αυτό της ραγδαίας αύξησης της πείνας, της απόλυτης εξαθλίωσης, των απόρων και ανέργων και των αυτοκτονιών, για τα οποία "σύντομα θα βρεθεί μια λύση" ανέφερε γνωστό κυβερνητικό στέλεχος της αριστεράς, της προόδου, της ριζοσπαστικότητας, της επαναστατικότητας, της δημοκρατίας και της ελπίδας.