Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γερμανική εφημερίδα κάνει "συνταγματάρχη" τον Καμμένο και... Ντράγκι τον Βαρουφάκη!



Με διάθεση χιούμορ και σάτιρας -υποτίθεται τουλάχιστον- η γερμανική εφημερίδα Die Welt “καρφώνει” τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.
Καμμένος και Βαρουφάκης δεν “χωνεύονται” με τίποτα από τον γερμανικό Τύπο.

Μ΄ ένα δημοσίευμα “μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας” η Die Welt περιγράφει την Ελλάδα του 2030.

Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο “ο συνταγματάρχης Πάνος Καμμένος θα είναι επικεφαλής χούντας” και θα πιέζει τις χώρες της ευρωζώνης για να δώσουν στην Ελλάδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για πληρωμές τόκων ! Ο “συνταγματάρχης Καμμένος” απειλεί με στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας και βέβαια θα έχει επιβάλλει την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Και βέβαια δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμη και να επιτρέψει την εκτύπωση ευρώ στην Ελλάδα, που θα μπορεί να αποθηκεύσει …όσο χρήμα θέλει.

Που θα είναι η Μέρκελ; Στο αναρρωτήριο του Konrad-Adenauer-Stiftung διανύοντας το 76ο έτος της ηλικίας της.

Η Die Welt ασχολείται στο σατιρικό της σενάριο με την κατάσταση σ΄ όλη της Ευρώπη παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική Γηραιά ήπειρο.

Σάτιρα βέβαια αλλά οι αιχμές κατά της Ελλάδας και όλων των “νότιων” είναι δεδομένες . Όπως και η “προειδοποίηση” πως χωρίς τη Γερμανία οδηγό η Ευρώπη θα μπλέξει σε περιπέτειες. Έτσι θέλουν να πιστεύουν ,έτσι λένε και γράφουν.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως αποτελεί "κόκκινο πανί" για τους Γερμανούς. Ο ίδιος δεν καταλαβαίνει το γιατί . Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega ο ΥΕΘΑ είπε:

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνω «κόκκινο πανί», διότι εγώ δεν έχω κάνει καμία δήλωση, η οποία να είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από εκεί και πέρα, όμως, το να παρεμβαίνουν ο κ. Σουλτς ή κάποιοι άλλοι στα εσωτερικά της χώρας και να λένε στον ελληνικό λαό, ότι έκανε λάθος που ψήφισε εμένα ή ότι ο κ. Πρωθυπουργός έκανε λάθος που συνεργάστηκε μαζί μας είναι ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Είναι απαράδεκτο".