Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυτόν προκρίνει το στρατόπεδο Καραμανλή για πρόεδρο της ΝΔ



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στη ΝΔ-σε ανεπίσημο φυσικά επίπεδο- για την "επόμενη ημέρα" στην παράταξη.

Ο Αντώνης  Σαμαράς, δείχνει για την ώρα διατεθειμένος να μην ανοίξει  τις διαδικασίες για τη διαδοχή του, καθώς όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, θεωρεί ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ" , θα είναι μία αριστερή παρένθεση.

Απέναντί του, ο πρώην πρωθυπουργός, έχει να αντιμετωπίσει το εναίο μέτωπο Καραμανλή-Μπακογιάννη, με την τελευταία να καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εκφράσει "μία υγιή και ισχυρή" κεντροδεξιά.

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απέχει από τη διαδικασία για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ερμηνεύεται σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ στο BriefingNews, ως  μία σαφή προσπάθεια του βουλευτή και πρώην υπουργού, να καταστήσει σαφές το δικό του πολιτικό στίγμα, πηγαίνοντας  ακόμη και σε ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ.

Η άποψη για το πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ο Αντώνης  Σαμαράς, είναι διαφορετική  στα στρατόπεδα του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο πρώτος επιθυμεί,οι διαδικασίες αλλαγής στην ηγεσία να δρομολογηθούν σε ακόμη πιο ώριμες συνθήκες και να μην προκαλέσουν εσωκομματικές τριβές. Η δεύτερη, θέτει επιτακτικά το ζήτημα της αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά, θεωρώντας ότι η ΝΔ "δεν μπορεί να πάει χειρότερα".

Στο στρατόπεδο του Κώστα Καραμανλή, έχουν εξετάσει πολλές περιπτώσεις στελεχών της ΝΔ, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν  τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτή που κερδίζει για την ώρα έδαφος, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, εκείνη του  Περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας Αποστόλη Τζιτζικώστα, ο οποίος έχει ένα επιπλέον ...προσόν. Είναι σχεδόν συνομίληκος του Αλέξη Τσίπρα.