Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Α.Τσίπρας:Ο κρατικός μηχανισμός θα στελεχωθεί από αριστερούς και έντιμους



Η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού  βρίσκεται στην τελική της ευθεία και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, έχει δώσει σαφείς εντολές στους υπουργούς του, για τα χαρακτηριστικά των προσώπων που θα αναλάβουν τις θέσεις-κλειδιά, καθώς κια τους συνεργάτες τους.
Απόφαση του πρωθυπουργού, είναι οι θέσεις αυτές να μην καταληφθούν μόνο από μέλη ή στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από "προσωπικότητες που θα ανήκουν ή θα προέρχονται από όλο το φάσμα του αριστερού και προοδευτικού χώρου".

Με τη στάση του  αυτή, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζει το κράτος ως λάφυρό της αλλά και να καταστήσει σαφές, ότι "το βάρος της μεγάλης προσπάθειας  θα το σηκώσουν όχι μόνο όσοι ταυτίζονται σε όλα με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκείνοι που έχουν διαφορετικές απόψεις  σε επιμέρους θέματα, αρκεί να είναι ικανοί, έντιμοι και αποδοτικοί".

Δεν είναι λίγοι στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δυσαρεστηθεί με τον προσανατολισμό που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς...