Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Η ομιλία του Τσίπρα για την ελπίδα των Ελλήνων



Εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας με την σύζυγό του Περιστέρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου με ένα τεράστιο χαμόγελο και μίλησε στον κόσμο που τον αποθέωσε.
"Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία.
Η Ελλάδα έγραψε ιστορία.
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστγροφής μια πενταετία ταπέινωσης. Ο λαός μας είναι χαρακτηριστικό της Ευρώπης που αλλάζει.
Σήμερα έχουμε γιορτή από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά.
Κλείνουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά την Τρόικα παρελθον.
Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός ότι μας δίνει εντολή να αλλάξουμε την πατρίδα. θα αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη του Έλληνα. Θα αγωνιστούμε να ξαναχτύσουμε την πατρίδα μας σε νέες βάσεις.
Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου του πολιτισμού.
Η Ελλάδα θα δημιουργήσει ξανά με αξιοπρέπεια .
Ευχαριστώ όλους σας αλλά και τις ξένες αντιπροσωπείες που ήρθαν εδώ από κάθε γωνία της Ευρώπης.
θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ειναι σε θέση να διαπραγματευθεί μια δίκαια λύση. Για να επιστρέψουμε στις αξίες μας στην δημοκρατία.
Η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της προτάσεις , με το δικό της σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής. Με δικές της προτάσεις για το χρέος και την ανάπτυξη. Η νέα κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες μέσα κι έξω από τη χώρα.
Προτεραιότητά μας από την επόμενη μέρα θα είναι η απόκατάσταση της λαϊκής αποκατάστασης στη χώρα μας . Να αποκτήσει η χώρα και ο λαός μας την χαμένη του αξιοπρέπεια . Αυτό είναι το μήνυμα.
Σας ευχαριστώ για τον καταπληκτικό αγώνα . Πήρατε την ελπίδα και την σηκώσατε ψηλά .
Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα .
Μαζί θα προχωρήσουμε και θα τα καταφέρουμε."