Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στηρίζει τον σύζυγό της Αντώνη Σαμαρά πιο πολύ από ποτέ



Το στήριγμα του Αντώνη Σαμαρά και σε αυτή την δύσκολη αναμέτρηση είναι η σύζυγός του Γεωργία . Η γυναίκα που στάθηκε δίπλα του σε όλες του τις δύσκολες στιγμές .
Αυτή τη φορά μάλιστα η συμπαράστασή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αφού φαίνεται ότι ο σύζυγός της περνάει πιο δύσκολα από ποτέ.
Η ιστορία της σχέσης τους είχε πολλά σημεία αναφοράς :
Η Γεωργία Κρητικού κρύβεται πίσω απ’ ό,τι καλό έχει κάνει, είναι η μητέρα των παιδιών του, ο άνθρωπός του. Την γνώρισε ένα απόγευμα το 1989 σε πολιτική συγκέντρωση στη Nέα Eρυθραία. Ένας έρωτας που μοιάζει βγαλμένος από ρομαντική ταινία. Η μεγάλη κόρη του επιχειρηματία Άκη Κρητικού συνόδευε το μπαμπά της στην εκδήλωση που οργάνωνε ο Μεσσήνιος βουλευτής. H νεαρή πολιτικός μηχανικός, μόλις 24 ετών τότε, έκλεψε την καρδιά του Αντώνη. Μετά την ομιλία του ζήτησε να του φέρουν όποια φωτογραφία υπήρχε από τη συγκέντρωση για να την εντοπίσει. Χρειάστηκε να κοιτάξει πάνω από 300 φωτογραφίες... Κανείς ωστόσο από τους συνεργάτες του δεν γνώριζε ποια είναι η κοπέλα. Τυχαία, έχοντας την φωτογραφία πάνω στο γραφείο του, στο πατρικό του σπίτι στη Μουρούζη, την είδε ο αδερφός του Aλέξανδρος, ο οποίος αναγνώρισε τον πατέρα της, και έτσι ο βουλευτής κατάφερε να την εντοπίσει. Έβαλε γνωστούς και φίλους να μεσολαβήσουν ώστε να γνωριστούν οι δυο τους και έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού έναν μήνα αργότερα έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Bρετάνια. Ένα χρόνο μετά, το Μάιο του 1990, την παντρεύεται στην Πύλο. Έχει χρηματίσει ήδη υπουργός Οικονομικών, από το Νοέμβριο του 1989 είναι υπουργός Εξωτερικών και ο γάμος του χαρακτηρίζεται “γάμος της χρονιάς”. Είναι κοινό μυστικό στον οικογενειακό τους περίγυρο ότι η Γεωργία είναι το alter ego του. Όσοι γνωρίζουν τη Γεωργία, μιλούν για μία γυναίκα με μεγάλη εσωτερική δύναμη, πνευματικότητα, αστική ευγένεια και ήθος. Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο πολύ ανθεκτική, αλλά και πολύτιμος συμπαραστάτης. Η δύναμη με την οποία στήριξε τον άνδρα της στα δύσκολα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς, λένε όσοι τους γνωρίζουν, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην επιστροφή του και στην πορεία του προς την προεδρία της Ν.Δ.  Μια γυναίκα που κινείται με χαμηλούς τόνους αλλά μένοντας σαν βράχος στο πλευρό του. Η γυναίκα που του χάρισε δύο υπέροχα παιδιά, την Λένα και τον Κωνσταντίνο.