Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τηλεφωνική επικοινωνία ΓΑΠ με Μεϊμαράκη πριν την ψηφοφορία - Τι του ζήτησε



Σε μία ανθρώπινη κίνηση προχώρησε ο πρώην Πρωθυπουργός, λίγο πριν τη χθεσινή ψηφοφορία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η πολιτική στην Ελλάδα έχει και την καλή πλευρά της.  
Αρχίζοντας την διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας την θλίψη του για την τραγωδία στο Πακιστάν με την δολοφονία 141 ανθρώπων.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος μισή περίπου ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μεϊμαράκη.

Του εξήγησε ότι επειδή η ψηφοφορία συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας από όλο τον κόσμο, καλό θα ήταν να εκπέμψει η Βουλή των Ελλήνων ένα μήνυμα ότι ασχολείται και με τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην υφήλιο.

Του πρότεινε να αναγνωστεί ένα μήνυμα με το οποίο θα εκφράζεται ο αποτροπιασμός της Ελλάδας για το έγκλημα αλλά και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε και με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και ανέγνωσε το μήνυμα από το προεδρείο.

Αμέσως μετά την λήξη της ψηφοφορίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε «απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονία 141 αθώων ανθρώπων, κυρίως παιδιών, σε σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν».

Τόνισε δε ότι επρόκειτο για «μια επίθεση εναντίον του δικαιώματος για εκπαίδευση, εναντίον του πιο ευάλωτου τμήματος της κοινωνίας μας» και την χαρακτήρισε ως «μια βάρβαρη πράξη με στόχο να εκφοβίσει ελπιδοφόρους πολίτες του μέλλοντος».