Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η κόρη του υπουργού που καθαρίζει τουαλέτες!



Με δάκρυα στα μάτια η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου άκουσε την απόφαση των δικαστών, με βάση την οποία αποφυλακίζεται ύστερα από δυόμισι χρόνια.

Οι σαφείς αποστάσεις που φρόντισε να κρατήσει η Αρετή Τσοχατζοπούλου από τις προσωπικές επιλογές του πατέρα της, παρά τις βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζε, φαίνεται πως συνέβαλαν στην απόφαση των δικαστών.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, δακρυσμένη, είπε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της.

Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη κόρη του πρώην υπουργού είχε ζητήσει την έξοδό της από τις φυλακές.

«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω, είπε. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Ο συνήγορος της κ. Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εντολέα του είπε πως «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της».

Είπε επίσης, όπως το είχε αναφέρει και εντός του δικαστηρίου ζητώντας να μην επιβληθεί στην κ. Τσοχατζοπούλου χρηματική εγγύηση, ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να μαζέψει το ποσό της εγγύησης:

«Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης.

Η Αρετή έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».