Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τελικά ο Αλέξης... Δεν έκανε τον σταυρό του!



Με την κατάθεση της επιστολής του πρωθυπουργού με την οποία ζητά της ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνησή του, αλλά και με απρόοπτα, όπως μια λιποθυμία στα έδρανα των κυβερνητικών αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιερά Συνόδου, με τον Ιερώνυμο να εύχεται στα μέλη του κοινοβουλίου «καλή και πολλή εργασία». Στον αγιασμό παρευρέθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο.
Υπάλληλος της Βουλής, η οποία εργάζεται στο γραφείο Διεθνών Σχέσεων, λιποθύμησε ενώ παρακολουθούσε τη διαδικασία από τα θεωρεία των αξιωματούχων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας έσπευσε στα θεωρεία και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στην υπάλληλο. 

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού, πρώτος πλησίασε τον Αρχιεπίσκοπο για να προσκυνήσει και να φιλήσει τον σταυρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ακολούθησε το προεδρείο της Βουλής με πρώτο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σειρά στο προσκύνημα πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έφυγε από τη θέση του για να πάει στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Αντιθέτως, ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια του αγιασμού παρέμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και χαμηλωμένο το κεφάλι δεν κουνήθηκε, περιμένοντας τον Αρχιεπίσκοπο να περάσει από μπροστά του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προσπαθήσει να... του φάει τη θέση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και να προσκυνήσει πρώτος, αλλά ο Ιερώνυμος κράτησε αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Παρόλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν ασπάστηκε το σταυρό, αλλά αρκέστηκε να σκύψει.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πέρασε μπροστά από τα έδρανα όπου κάθονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Από τον αγιασμό έλειπαν τουλάχιστον 100 βουλευτές, ενώ από τους συνολικά 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν περίπου οι 40.

Το παρών πάντως έδωσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (εκτός του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου). Από τον αγιασμό απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.