Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λειτουργία ΙΕΚ στο Άγιο Όρος πρότεινε ο Λοβέρδος



Ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή του Αγίου Όρους

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε στο κτήριο της Ιεράς Επιστασίας με τον Πρώτο του Αγίου Όρους και εν συνεχεία παραβρέθηκε σε σύσκεψη με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την Αθωνιάδα Σχολή. 

Η εν λόγω επιτροπή εξέθεσε στον Υπουργό το πρόβλημα των αποσπάσεων των καθηγητών και ο Υπουργός απάντησε ότι θα λυθεί με τον ίδιο τρόπο, που θα λυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα σε σχολεία σε ορεινές περιοχές της χώρας και σε ακριτικά νησιά στο Αιγαίο.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε στην Ιεροκοινοτική επιτροπή την λειτουργία ΙΕΚ στην Αθωνιάδα Σχολή με ειδικότητες Συντηρητών Έργων Τέχνης, Αγιογράφων, καθώς και ειδικότητες στην Ξυλογλυπτική, τα Ψηφιδωτά και άλλα τεχνικά επαγγέλματα που αρμόζουν στη ζωή και τις ανάγκες των Μονών του Αγίου Όρους. Συμφωνήθηκε ότι η εν λόγω πρόταση θα συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έτυχε θερμής υποδοχής στο Άγιον Όρος από τους μοναχούς οι οποίοι τον ευχαρίστησαν διότι επί θητείας του στο Υπουργείο Υγείας επιλύθηκε το χρονίζων πρόβλημα του Κέντρου Υγείας στις Καρυές, το οποίο την παρούσα στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των κτηριακών εργασιών.