Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ιρακ



Πρωθυπουργός Ιράκ: «Να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την χώρα»

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι επανέλαβε την έκκλησή του να αποχωρήσει από τη χώρα ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών, εκτιμώντας ότι ο τερματισμός της αποστολής των ξένων στρατευμάτων αποτελεί «αναγκαιότητα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα».



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να πραγματοποιήσουν νέες επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία, αν χρειαστεί, δηλώνει τούρκος αξιωματούχος

Η Τουρκία ενδέχεται να πραγματοποιήσει περισσότερες διασυνοριακές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, αν χρειασθεί, μετά το θάνατο εννέα τούρκων στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.



Ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έπληξε με drone αρχηγείο παραστρατιωτικής οργάνωσης στο Ιράκ

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση στο αρχηγείο παραστρατιωτικής οργάνωσης στο Ιράκ.



Οι ιρακινές αρχές ταυτοποίησαν διασυνδέσεις υπηρεσιών ασφαλείας με επιτιθέμενους στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Το Ιράκ ταυτοποίησε διασυνδέσεις ανάμεσα σε αρκετούς από τους δράστες επίθεσης με ομοβροντία ρουκετών στις 7 Δεκεμβρίου εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρωθυπουργός του Ιράκ.



Ιρακινός πρόεδρος: Επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο

Ο Πρόεδρος του Ιράκ, Αμπντούλ Λατίφ Τζαμάλ Ρασίντ, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο με τον Ν.Χριστοδουλίδη να χαρακτηρίζει την επίσκεψη ιστορική.

Επίσης, είπε ότι η επίσκεψη δύναται να θέσει τον θεμέλιο λίθο για την περαιτέρω εδραίωση νέας εποχής στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων χωρών.



Ιράν και Ιράκ ετοιμάζονται για επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ κτυπήσουν την Χαμάς: Κλιμάκωση χωρίς τέλος

Το Ιράν και το Ιράκ, που πλέον είναι σύμμαχοι μετά την επικράτηση στον σιιτών στην Βαγδάτη και το αντιδυτικό-αντιισραηλινό μένος των σουνιτών του Ιράκ μνα παραμένει ισχυρό, κινούνται προς απάντηση στις κινήσεις υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ: Μεγάλες δυνάμεις Ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων αναπτύχθηκε στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ μέσω της Συρίας (πάνω από 7.000), ενώ επιπλέον 20.00