Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ιος



Ίχνη του ιού Η5Ν1 εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα – Τι λένε οι Αρχές των ΗΠΑ

Να καθησυχάσουν τους πολίτες την Αμερικής προσπαθούν οι αμερικανικές αρχές τονίζοντας πως τα ίχνη του ιού H5N1 που εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα δεν εγκυμονούν πιθανόν κανέναν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.



ΠΟΥ: «Τεράστια η ανησυχία για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σήμερα Πέμπτη (19/4), εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι.

«Παραμένει, πιστεύω, (αιτία) τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.



Ανταρκτική: Εκατοντάδες πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε μία επιστημονική αποστολή, η οποία αποκάλυψε ότι τον περασμένο μήνα ότι 532 πιγκουίνοι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Heroina. 



Μηνιγγίτιδα: Συναγερμός για σπάνιο νέο είδος της ασθένειας

Οι υγειονομική ηγεσία των ΗΠΑ προειδοποιούν τους ιατρούς να παραμένουν σε εγρήγορση για ορισμένα είδη σπάνιων και σοβαρών λοιμώξεων από μηνιγγιτιδόκοκκο που βρίσκονται σε άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Κοκτέιλ ιών στη Βραζιλία – Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων

Ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο κοκτέιλ ιών στη Βραζιλία, με τον αριθμό των κρουσμάτων να προκαλούν μεγάλη ανησυχία, θέτοντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνολικά έξι πολιτείες της χώρας.



Πρώτος θάνατος από την «ευλογιά της Αλάσκας» – Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2015 και προκαλεί ήπια συμπτώματα

Εδώ και εννέα χρόνια οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Αλάσκας γνωρίζουν για έναν σπάνιο ιό, που προκαλεί μια σχετικά ήπια ασθένεια στην περιοχή Φέρμπανκς. Ένα πρόσφατο κρούσμα σε μια άλλη περιοχή της πολιτείας, όμως, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τον ιό, ο οποίος είναι γνωστός ως «η ευλογιά της Αλάσκας».