Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Με υπνωτικά χάπια «εξουδετέρωνε» τα θύματά του ο παιδεραστής καθηγητής



Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αρρωστημένη δράση του παιδεραστή καθηγητή, William James Vahey, που είχε διδάξει και στη χώρα μας τη διετία 1978-80.
Ο Vahey, για τον οποίο διεξάγει έρευνα το FBI, εργάστηκε μεταξύ άλλων και στο Southbank International School του Λονδίου, από το 2009 έως το 2013. Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τον άλλοτε επικεφαλής των επιθεωρητών σχολικών ιδρυμάτων, Σερ Κρις Γούντχεντ, αρκετοί μαθητές του σχολείου έπεσαν θύματα του Αμερικανού, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα στη Μινεσότα, όταν οι Αρχές ανακάλυψαν ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε ό,τι αφορά στην παραμονή και δράση του στην Αγγλία, ο Vahey συνήθιζε να ασελγεί εις βάρος των μαθητών του κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών. Προκειμένου να εξουδετερώσει τα θύματά του, αλλά και να εξασφαλίσει ότι δεν θα προδοθεί η αρρωστημένη του φύση, τους χορηγούσε πρώτα υπνωτικά χάπια.

Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ο αριθμός των παιδιών που βιάστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Vahey ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του. Μητέρα ενός εξ αυτών, μάλιστα, δήλωσε ότι είχε τη φήμη πολύ καλού καθηγητή και μέχρι πριν λίγες ημέρες, τα παιδιά θρηνούσαν για την απώλειά του.