Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

N. Koρέα: Βρέθηκε η σορός του αγοριού που εξέπεμψε πρώτο SOS



Βρέθηκε η σορός του μαθητή που έκανε την πρώτη κλήση για βοήθεια, λίγο πριν συντελεστεί η ναυτική τραγωδία στα ανοικτά της Νότιας Κορέας.

Ο Τσόι είχε καλέσε τον αριθμό επείγουσας ανάγκης 119 τρία λεπτά πριν το πλήρωμα του πλοίου στείλει το πρώτο σήμα SOS.«Σώστε μας. Το πλοίο βυθίζεται», ήταν τα λόγια του, τα οποία σκόρπισαν θυμό για την καθυστερημένη αντίδραση του καπετάνιου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, το παιδί ανασύρθηκε μέσα από το φέρρυ μποτ και αναγνωρίστηκε από τους γονείς του, ωστόσο αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί επισήμως η ταυτότητά του.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, στη διάρκεια της κλήσης ο Τσόι βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις για την κατάσταση του πλοίου και για τον αριθμό των επιβατών.

Ένας αξιωματικός της ακτοφυλακής εξήγησε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσία έκτακτης ανάγκης νόμιζε πως η συνομιλία γινόταν με κάποιο μέλος του πληρώματος.

Οι νεκροί από το ναυάγιο έχουν φθάσει πλέον τους 162, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό όσων επιβατών εξακολουθούν να αγνοούνται, οι οποίοι πιστεύεται πως έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του πλοίου.