Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο διαδηλωτής δεν σκοτώθηκε από σφαίρα, λέει τώρα η κυβέρνηση Ερντογάν



Την ώρα που ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι, στην νότια Τουρκία, επιβεβαιώνει το δεύτερο θάνατο διαδηλωτή κατά την διάρκεια της χθεσινής ( Δευτέρα)  διαδήλωσης, η πρώτη έκθεση από τη νεκροψία έρχεται για να αντικρούσει τα λεγόμενα του κυβερνήτη. 
Σύμφωνα λοιπόν με την πρώτη έκθεση της νεκροψίας ότι ο νεαρός διαδηλωτής δεν σκοτώθηκε από τα πυρά. 

"Η νεκροψία δεν έδειξε κανένα σημείο εισόδου ή εξόδου μιας σφαίρας πυροβόλου όπλου, ούτε κάποιο τραύμα στους εγκεφαλικούς ιστούς που να δείχνει την τροχιά" μιας σφαίρας, διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κάταγμα στην κρανιακή κοιλότητα 3 επί 2,5 εκατοστών, χωρίς ωστόσο να μπορούν προς το παρόν να αποφανθούν για τα αίτια του θανάτου του νεαρού διαδηλωτή, πρόσθεσε.

Το τελευταίο μήνυμα του 22χρονου

Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνει το τελευταίο συγκλονιστικό μήνυμα που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο άτυχος διαδηλωτής

«Κοιμήθηκα μόλις 5 ώρες μέσα σε 3 ημέρες. Με ψέκασαν με δακρυγόνα αμέτρητες φορές, ξέφυγα από τον θάνατο  3 φορές. Και ξέρετε τι λέει ο κόσμος; Παράτα τα, εσύ θα είσαι που θα σώσεις τη χώρα; Ναι, και αν δεν την σώσουμε εμείς, θα πεθάνουμε όσο το προσπαθούμε».