Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ογκώδεις διαδηλώσεις στην Αργεντινή υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου, κατά της πολιτικής λιτότητας

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως φοιτητές, διαδήλωσαν χθες Τρίτη στο Μπουένος Άιρες και σε άλλες πόλεις της Αργεντινής εναντίον της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης του ακραίου φιλελεύθερου προέδρου Χαβιέρ Μιλέι και υπέρ «του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου», κινητοποίηση που κυβερνητικός εκπρόσωπος υποβάθμισε χαρακτηρίζοντας «πολιτικοποιημένες».



Ο ΟΗΕ προειδοποιεί εναντίον ισραηλινής χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα

Εναντίον των κινδύνων που ενέχει στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1,2 εκατ.



Μεξικό, η παγκόσμια «πρωταθλήτρια» στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών

Το Μεξικό είναι η παγκόσμια «πρωταθλήτρια» χώρα σε ό,τι αφορά την παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της φαιντανύλης, σκευάσματος το οποίο σκοτώνει χιλιάδες τοξικοεξαρτημένους στις ΗΠΑ, αναγνώρισε χθες Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος των μεξικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης.



Η πολιτεία Τενεσί αποφάσισε οι εκπαιδευτικοί να φέρουν οπλισμό

Οπλισμένοι καθηγητές: το κοινοβούλιο του Τενεσί, πολιτείας του αμερικανικού Νότου, υιοθέτησε χθες Τρίτη πρόταση νόμου που προβλέπει ότι εκπαιδευτικοί, διευθυντές και άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν ατομικό οπλισμό, έναν χρόνο έπειτα από σφαγή μέσα σε σχολείο.



Ο Μπάιντεν θέλει να φθάσουν νέα όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία «αυτή την εβδομάδα»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) πως οι ΗΠΑ «θα αρχίσουν να στέλνουν όπλα και υλικό στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα», μετά την έγκριση από το Κογκρέσο πακέτου χρηματοδοτήσεων που περίμενε ανυπόμονα το Κίεβο.



Η UNRWA θέλει έρευνα για τις επιθέσεις του Ισραήλ που σκότωσαν 180 εργαζομένους της και να αποκατασταθεί πλήρως η χρηματοδότησή της

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, που βρέθηκε αντιμέτωπη με θύελλα τους τελευταίους μήνες στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε χθες Τρίτη να διενεργηθεί «έρευνα» από το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επιθέσεις του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν κατ’ αυτήν 180 εργαζομένους της από την 7η Οκτωβρίου και τόνισε πως ελπίζει να αποκατασταθεί η χρηματοδότησή της, μεγάλο μέρος της