Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας έως το τέλος του 2024

Την παραδοχή πως η Ουκρανία θα έχει χάσει τον πόλεμο από την Ρωσία έκανε ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του πως «οι Ουκρανοί θα χάσουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2024» εάν οι ΗΠΑ δεν συνεχίσουν την στρατιωτική στήριξη.



Αναστάτωση στις αεροπορικές εταιρείες από την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Από νωρίς σήμερα το πρωί, οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν με συνοπτικές διαδικασίες τις διαδρομές πτήσεων πάνω από το Ιράν μετά την ισραηλινή επίθεση στη χώρα.



Φον ντερ Λάιεν για Μέση Ανατολή: Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή

Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και «όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.



Οι ΗΠΑ απέλασαν πάνω από 50 Αϊτινούς

Πάνω από πενήντα Αϊτινοί που βρίσκονταν παράτυπα στις ΗΠΑ απελάθηκαν χθες Πέμπτη από τις αμερικανικές αρχές, οδηγήθηκαν πίσω στη χώρα τους, μεγάλο μέρος της οποίας λυμαίνονται πάνοπλες συμμορίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης της Αϊτής.



Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 25 drones της Ουκρανίας

Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 25 εναέριους στόχους τις πρώτες πρωινές ώρες στους αιθέρες της νότιας περιφέρειας Μπιέλγκοροντ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ μέσω Telegram.



Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αλματωδώς, κατά πάνω από 3%, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς μεταδίδονται από διάφορες πηγές ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν, στη Συρία και στο Ιράκ.