Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Κύμα διαμαρτυριών κατά του πολέμου στη Γάζα,κυριαρχεί στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από το Κολούμπια μέχρι το Γέιλ, αλλά και το MIT.



ΗΠΑ και Ευρώπη προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον Ζελένσκι

Το πράσινο φώς από το Κογκρέσο των ΗΠΑ έλαβε η τεράστια οικονομική  και κατ΄επέκταση στρατιωτική ενίσχυση των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρός την Ουκρανία είναι πλέον γεγονός και ζητούμενο τώρα είναι αν οι Ρώσοι θα επισπεύσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι στόχοι τους μέχρι οι Ουκρανοί να αποκτήσουν νέα οπλικά συστήματα, πυρομαχικά και οπλικά συστήματα αεράμυ



Αυτοκίνητο: Αυξάνεται η μέση ηλικία των οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η τελευταία έκθεση της ACEA «Οχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους» παρέχει πλήθος εγκύρων στοιχείων για την εξέλιξη του στόλου των οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Έρχεται η ροζ πανσέληνος του Απριλίου

Η πανσέληνος του Απριλίου, γνωστή και ως «ροζ πανσέληνος» ή «Πασχαλινό Φεγγάρι», θα φωτίσει τον ουρανό, αύριο 24 Απριλίου, και η φωτεινότητά της θα κορυφωθεί στις 02:49 ώρα Ελλάδος.



Ολλανδία: Κανένα νέο ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ αν δεν κλείσει ένα παλαιότερο

Η πόλη του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται και καθιστά πιο ολοκληρωμένο έναν περιορισμό, που ισχύει από το 2017, που δυσκόλεψε αρκετά το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στην επικράτειά της. Ο νέος κανονισμός αναφέρει ότι δεν θα επιτρέπονται νέα ξενοδοχεία στην ολλανδική πρωτεύουσα, εκτός εάν κλείσει ένα παλαιότερο.



Ο Καναδάς αντιμέτωπος με τις πρώτες πυρκαγιές της χρονιάς

Δεκάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στον δυτικό Καναδά τις τελευταίες ημέρες, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξαιρετικά επικίνδυνης περιόδου στην περιοχή, που πλήττεται από φοβερή ξηρασία, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία των αρχών ενόψει του δυνητικά «καταστροφικού» καλοκαιριού.