Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία Germanwings: Η Lufthansa πληρώνει 25.000 ευρώ για κάθε θύμα ως αποζημίωση



Το σοκ για τις οικογένειες των θυμάτων της πτήσης της Germanwings από την πτώση του αεροπλάνου της εταιρίας στις Γαλλικές Άλπεις συνεχίζεται αρκετό καιρό μετά την πρωτοφανή απόφαση του πιλότου Andreas Lubitz να αυτοκτονήσει οδηγώντας στο θάνατο 150 ανθρώπους.

Όπως ανακοινώθηκε από δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων, η μητρική εταιρεία Lufthansa πρότεινε ως αποζημίωση το ποσό των 25.000 ευρώ για κάθε νεκρό, σε συνδυασμό με 10.000 ευρώ για κάθε συγγενή πρώτου βαθμού.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στο ποσό των 50.000 ευρώ που έχει ήδη καταβληθεί από τις πρώτες ημέρες στους συγγενείς για κάθε ένα νεκρό. Την ίδια ώρα εκκρεμούν και απαιτήσεις για υλικές αποζημιώσεις για τα αντικείμενα τα οποία είχαν μαζί τους οι επιβάτες.

Οι συγγενείς που έχασαν τους ανθρώπους τους σ" αυτή την αεροπορική τραγωδία θεωρούν ότι το εν λόγω ποσό είναι απαράδεκτο και ανεπαρκές και φέρνουν ως παράδειγμα την αποζημίωση που δόθηκε για τα θύματα της πτώσης του Concorde της Air France το 2000 που είχε φθάσει περί το 1.000.000 ευρώ για κάθε θύμα.

Από την πλευρά της η εταιρεία, υποστηρίζει ότι το ποσό είναι υψηλότερο από τις νόμιμες υποχρεώσεις της -βάσει του Γερμανικού Δικαίου.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι εκτός αυτών έχει ήδη δημιουργήσει ένα ταμείο 6 εκατομυρίων ευρώ για βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και ένα ακόμα ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών των θυμάτων.