Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κομισιόν: Η συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ δεν θα είναι καταληκτική



Ουσιώδης αλλά μη καταληκτική αναμένεται να είναι η συνάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά,  η συνάντηση αυτή -που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του προέδρου Γιούνκερ- έχει στόχο τη καταγραφή της κατάστασης της διαπραγμάτευσης μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και τον διάλογο για το πώς θα καλυφθούν οι εναπομείναντες διαφορές και ποια η προσέγγιση για να  κλείσει η διαπραγμάτευση.

Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως η συζήτηση των δύο πολιτικών είναι μεν ουσιώδης και σημαντική, αλλά δεν θα είναι όμως καταληκτική, καθώς ο διάλογος τους δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τεχνική διαπραγμάτευση που συνεχίζεται. Αναμένεται, όμως, να υποβοηθήσει τη διαδικασία γεφύρωσης των χασμάτων και να δημιουργήσει συνθήκες τελικής σύγκλισης του Eurogroup.

Αυτό φαίνεται μάλιστα και από τη δήλωση του κ. η Σχοινά ότι η δράση της Επιτροπής είναι «μεσολαβητική» μεταξύ των θεσμών αλλά και των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης και της ελληνικής κυβέρνησης.