Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τουρκική "εισβολή" στο Ισραήλ μέσω "μαζικών γάμων" στη Γάζα!



Η τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, χρηματοδοτήθηκε από τμήμα Θρησκευμάτων της Προεδρίας της Τουρκίας και την Τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης .

"Η Τουρκία είναι στην ευχάριστη θέση να σταθεί δίπλα σας αυτή την χαρούμενη ημέρα” είπε συντονιστής του προγράμματος για την Παλαιστίνη Μπουλέντ Κορκμάζ, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία κατά την οποία έγιναν οι “μαζικοί” γάμοι δεν είναι τυχαία. Ήταν η πέμπτη επέτειος της Mavi Marmara.

Τα πλάνα στο βίντει δείχνουν χιλιάδες άνδρες να φορούν κασκόλ με τη λέξη Παλαιστίνη γραμμένη στην αγγλική γλώσσα και να κυματίζουν τουρκικές σημαίες και αφίσες με το πρόσωπο του τούρκυ προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει υποσχεθεί 4.000.000 δολάρια βοήθεια προς τα νιόπαντρα ζευγάρια, και 340 κατοικίας για τους άστεγους κατοίκους της Γάζας.

Προφανώς η “χορηγία” των γάμων έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Ισραήλ. Οι σχέσεις του με την Τουρκία δεν βελτιώθηκαν ποτέ μετά από την υπόθεση του Mavi Marmara. Κι όπως όλα δείχνουν,όσο στο τιμόνι της Τουρκίας βρίσκεται ο Ερντογάν δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Δείτε το βίντεο με την τουρκική διπλωματία …μέσω γάμων.