Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλβανός ο τζιχαντιστής που εκτελεί αιχμάλωτο με μπαζούκα



Ο κατ’ εξακολούθηση τζιχαντιστής δολοφόνος  Lavderim Muhaxheri από το Κόσοβο, είναι πρωταγωνιστής του νέου βίντεο φρίκης που αναρτήθηκε τα προηγούμενες μέρες σε ιστοσελίδες που υποστηρίζουν το ISIS.

Το βίντεο δείχνει την εκτέλεση ενός νεαρού με τη χρήση αντιαρματικής ρουκέτας, σε τοποθεσία που δεν έχει εξακριβωθεί. Οι τζιχαντιστές λένε πως τον εκτέλεσαν καθώς κρίθηκε ένοχος πως πολεμούσε το ISIS και τους λεγόμενους «μαχητές» του.

Ο γενειοφόρος τζιχαντιστής που εμφανίζεται να εκτελεί τον άτυχο αιχμάλωτο, δεν είναι άλλος από τον Κοσοβάρο αλβανικής καταγωγής Lavderim Muhaxheri που και στο παρελθόν είχε «πρωταγωνιστήσει» σε φρικτές δολοφονίες αιχμαλώτων. Η φωτογραφία -που ο ίδιος είχε αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook- στην οποία φαινόταν να αποκεφαλίζει έναν Σύρο, είχε προκαλέσει αίσθηση.

Αν και παλαιότερα η κουρδική τηλεόραση KNNC είχε υποστηρίξει πως ο Muhaxheri είχε σκοτωθεί στη διάρκεια μάχης των Ισλαμιστών με τους Κούρδους, τελικά φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, μαζί του στο βίντεο είναι και άλλοι δυο Αλβανοί τζιχαντιστές, ο Al-Almpani και ο Edu Ubaydah.

Η δράση Αλβανών τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως κυρίως το Κόσοβο, εξελίσσεται στο μεγαλύτερο τροφοδότη ακραίων ισλαμιστών -επί ευρωπαϊκού εδάφους- που προσχωρούν στις τάξεις του ISIS.