Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τέξας: Οι τζιχαντιστές ήθελαν να χτυπήσουν σε αμερικανικό έδαφος



Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης σε έκθεση για το καλύτερο σκίτσο του Μωάμεθ στο Τέξας.

Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα οι δύο δράστες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό και στη συνέχεια έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, η ταυτότητα ενός εκ των δύο δόθηκε στη δημοσιότητα και πρόκειται για τον Έλτον Σίμπσον από την Αριζόνα, ο οποίος είχε απασχολήσει το FBI στο παρελθόν για υπόθεση τρομοκρατίας.
Μετά την εισβολή στην εκδήλωση στο Curtis Culwell Center, αστυνομικοί και ειδικοί πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του Σίμπσον στο βόρειο Φοίνιξ και σύμφωνα με δημοσιεύματα στις έρευνες συμμετείχε και ειδικό ρομπότ για τον εντοπισμό εκρηκτικών.

Το ABC επικαλείται πληροφορίες αξιωματούχων της αστυνομίας πως ο δράστης είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα στο Twitter μέσω του προφίλ «Shariah is light» λίγες ώρες πριν την επίθεση της Κυριακής, ενώ είχε ετοιμάσει και το hashtag #TexasAttack μισή ώρα πριν εισβάλει στον εκθεσιακό χώρο.

Παρ΄όλα αυτά, προς το παρόν δεν έχουν κυκλοφορήσει τα στοιχεία του δεύτερου δράστη, αλλά όπως επισημαίνει τοπικός τηλεοπτικός σταθμός της Αριζόνα, οι δύο άνδρες συγκατοικούσαν.
Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης μέσω Twitter, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Site.